Porodica iznad svega

У Општини Владимирци је у току реализација пројекта “Породица изнад свега”, који је суфинансиран од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Активности предвиђене пројектом су у складу са остваривањем следећих циљева утврђених Програмом подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2020. годину:

vladimirci-a5-1

 

  • усклађивање рада и родитељства,
  • снижавање психолошке цене родитељства,
  • очување и унапређење репродуктивног здравља,
  • пут ка здравом материнству,
  • едукација из области популационе политике и активирање локалне самоуправе.

porodica

У оквиру пројекта набављена су два путничка возила и опремљен је мултиедукативни центар, што ће омогућити реализацију активности предвиђених пројектом.

Пројектом под називом “Породица изнад свега” су обухваћене следеће активности и услуге које ће бити у наредном периоду доступне становницима Општине Владимирци:

– “Школа за труднице”, која обухвата четири предавања намењена трудницама.

– “Саветовалиште за брак и породицу”, које обухвата саветодавне услуге мастер психолога-саветника из породичне психотерапије, дипломираног специјалног педагога и мастер правника.

– “Рад логопеда са децом”, које обухвата рад дипломираног дефектолога- логопеда са децом која имају тешкоће у говорном развоју.

– “Едукативне радионице за родитеље”, које обухватају пет радионица намењених родитељима на тему развоја детета од рођења до адолесценције.

Активности ће бити реализоване уз придржавање мера опреза, у складу са праћењем епидемиолошке ситуације у земљи.

Учешће у овим активностима је БЕСПЛАТНО за становнике Општине Владимирци.

Сви заинтересовани за учешће у наведеним активностима се могу обратити Центру за социјални рад Владимирци на број телефона 015/513-290, како би добили више информација.