Ekskurzija 2015/2016

 Maturska eksurzija u školskoj 2015-2016

Prag-Drezden

prague-4

 

Maturska eksurzija u školskoj 2014-2015.g. za učenike četvrtih razreda, izvodena je na relaciji Vladimirci- Budimpešta- Prag – Drezden - Vladimirci, u organizaciji K.D. "Venera" Šabacu vremenu od 25.10.2015. do 29.10.2015.godine.

 

Pratioci učenika su bili razredne starešine: Filipović Đoka koji je bio ujedno i vođa ekskurzije, Arsovski Momčilo, Bogunović Ana, Njagojević Dušica, Pavlović Denis i Samanta Okovacki kao i direktor škole Milan Isailović. Sve vreme ekskurziju je pratio lekar Jasmina Osmanovića iz M.C.Šabac i turistički vodič Dragan Ponjević iz agencije Venera.

Vožnja se izvela preko Subotice i Horgoša sa usputnim zadržavanjem zbog predaha i obavljanja carinskih formalnosti.

Dolazak u Prag bio je u večernjim časovima, gde su učenici večerali i otišli u svojim sobama na odmor. Smeštaj je bio u hotelu Olimpik, hotel sa 4 zvezdice, u sobama sa tri i četiri kreveta.

Drugog dana posle doručka obišli smo centar Praga, Vaklavske namesti sa spomenikom Sv.Vaklava, Staromestske namesti, Tinovu crkvu, spomenik Jan Husu, gradsku kuću sa čuvenim astronomskim satom, Staru židovski gradsku kuću i ostale spomenike u centru Praga.

Trećeg gana posle doručka obišli smo tvrđavu i sve objekte u njenom sastavu. Brodom smo obišli Karlov most i uži centar Praga.

Posle večere do kasnim večernjim satima učenisi su imali zabavu u diskoteci Hani Bani (jedna od najvećih diskoteka u Pragu).

Četvrti dan smo otputovali u Drazden. Tamo smo obišli uži centar Drezdena, gde smo posetili impozantne palate i parkove.

Petog dana posle doručka krenuli smo ka Bratislavi gde smo isto tako obišli uži sentar starog dela grada.

Posle obilaska Bratislave nastavili smo put Horgoša Novog sada i Vladimiraca.

Na našu radost vremenski uslovi su nam bili naklonjeni i obezbedili na da uglavnom realizujemo sve predviđene sadržaje planom ekskurzije.

Maturska ekskurzija je izvedena bez incidenata, maksimalnim angažovanjem profesora situacija je bila uvek pod kontrolom.

Zbog uspešnosti ove ekskurzije predlažemo da i sledeće godine ekskurzija bude vezana za neku važnu temu iz istorije civilizacije, kako bi se i na ovaj način zaokružio sistem znanja stečen tokom srednjoškolskog školovanja.

Legenda o Karlovom mostu

 

 

drezdenx