Ekskurzija 2014/2015

Eksurzija u školskoj 2013-2014.g. za učenike četvrtih razreda, izvodi se na relaciji Vladimirci- Budimpešta

b15

Eksurzija u školskoj 2013-2014.g. za učenike četvrtih razreda, izvodi se na relaciji Vladimirci- Budimpešta- Sentandreja - Vladimirci, u organizaciji K.D. "Venera" Šabac. Odlazak je planiran za drugu polovinu septembra, tačnije 27.09.2013. u 8 časova ispred škole.

Vožnja se izvodi preko Subotice i Horgoša sa usputnim zadržavanjem zbog predaha i obavljanja carinskih formalnosti.

Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim časovima, gde će učenici razgledati grad autobusom.

Učenici će biti smešteni u hotelu " Berlin" sa tri zvezdice, koji se nalazi u samom centru Budimpešte, na bazi polupansiona (doručak švedski sto i večera), u sobama sa dva ili tri ležaja.

Uveče je planirana večernja vožnja brodom i razgledanje osvetljene Budimpešte noću, što je poseban doživljaj.

Drugog dana predviđen je odlazak u BUDIM i obilazak Kraljevske Palate koja obuhvata prostor južnog dela Budimske Tvrđave, crkve kralja Matije ( iz XIII veka koja čuva istoriju Mađarskih kraljeva), spomenika Svetog Trojstva kao i Ribarskog Bastiona uradjenog u neoromanskom stilu uz objašnjenje turističkog vodiča koji prati ekskurziju. Popodne odlazak u strogi centar Budimpešte tzv Vaci ulice .

Trećeg dana posle doručka odlazak u Sentandreju, gradić na desnoj obali Dunava poznat po velikoj seobi Srba iz 1690 god. Poseta Sabornoj-Beogradskoj crkvi, organizovanje Javnog casa Istorija Hrišćanstva`` ispred Vladicinog Dvora. Poseta rodne kuće Jakova Ignjatovića, prve učiteljske škole Preparandija i krsta Cara Lazara (mesto gde su počivale mosti Kneza Lazara)

Cilj ekskurzije je da se učenici upoznaju sa kulturno-istorijskim znamenitostima Budimpešte i Sent Andreje.

Za sve posete predviđene programom putovanja, obezbeđen je stručni turistički vodič, lekar koji prati ekskurziju, ulaznice za navedene turističke lokalitete i vožnja brodom po Dunavu i međunarodno zdravstveno osiguranje.

budimpesta